woensdag 6 augustus 2014

Gebruik van vliegende voorwerpen verboden

De laatste tijd hebben ons wat vragen bereikt omtrent het gebruik van vliegende voorwerpen op de grote speelweide van het park in Meerhoven.
Welnu, het gebruik van vliegende voorwerpen in c.q. boven het gehele park is verboden.
Met betrekking tot de radiografisch bestuurbare toestellen, zoals drones, vliegtuigjes of helikopters is het zo, dat hiervoor een no-fly zone rondom het vliegveld Eindhoven van toepassing is. Deze no-fly zone bestrijkt een groot gebied rondom de luchthaven, en de hele gemeente Eindhoven is binnen dat gebied gelegen.
Daar waar het gaat om vliegers of andere vliegvoorwerpen, verbonden aan een draad/kabel met de grond, geldt een gebruiksverbod binnen een afstand van 3 km vanaf de grens van een luchthaven of zweefvliegterrein. Het park Meerhoven is gelegen binnen deze 3-kilometer zone, dus ook deze activiteiten zijn in het park verboden.
Bij overtreding van het verbod zal het betreffende vliegende object, inclusief de eventuele afstandsbediening in beslag worden genomen. Door de luchtvaartpolitie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op 31 juli 2014 jl is zulks al geschied en werd door een surveillance eenheid van de Koninklijke Marechaussee een modelvliegtuig in beslag genomen. 

Wilt U reageren op dit bericht, mail ons dan: https://www.politie.nl/wijkagenten/09/dick-de-heus.html https://www.politie.nl/wijkagenten/09/viola-bliek.html