vrijdag 19 september 2014

Diefstal fietsen

Tussen 5 september 2014 te 08.00 uur en 6 september 2014 te 23.45 uur werd vanaf werd vanaf  de Grasbloem een Gazelle damesfiets met daaraan een zwarte fietstas weggenomen. De fiets werd  waarschijnlijk opgetild en weggedragen.

Tijdens het Meerhoven24 festijn werd zaterdag 13 september 2014 jl een damesfiets weggenomen, die stond in de fietsenstalling van basisschool Startbaan. Ook deze fiets werd opgetild en meegenomen.

En op donderdagochtend 18 september 2014 omstreeks 00.40 uur zag een buurtbewoner, dat twee jongens op een scooter bij een woning aan de Grasrups een witte mountainbike wegnamen.  Zij pakten de fiets op de schouders en reden weg in de richting van McDonalds. De jongens waren in het donker gekleed. De scooter maakte nogal wat herrie.


Alhoewel fietsendiefstal natuurlijk nooit helemaal is te voorkomen, is het wel raadzaam om een fiets bij het op slot zetten, met een kettingslot of beugel ergens aan vast te zetten. Dit maakt het toch weer wat moeilijker voor fietsendieven. En belt U natuurlijk de politie als U iets verdachts waarneemt. In het laatste geval aan de Grasrups  had de buurtbewoner dat overigens ook gedaan. Jammer genoeg konden de daders niet meer achterhaald worden.