vrijdag 19 september 2014

Inbrekers aangehouden dankzij zeer kordaat optreden buurtbewoners

Woensdag 17 september 2014 omstreeks  18.25 uur  hoorde een bewoner aan de Graskamp plotseling glasgerinkel en toen hij ging kijken waar dat geluid vandaan kwam, zag hij drie jongens bij de voordeur van de buren staan. Toen hij die jongens aanriep, renden zij hard weg. Een van hen droeg een koevoet in zijn handen.
Eerder die middag had een buurtbewoner deze jongens al enkele malen in de wijk op een verdachte wijze rond zien lopen. Toen deze buurtbewoner de zelfde drie jongens even later hard zag komen lopen vanuit de richting van de Graskamp, bedacht hij zich geen moment en besloot de drie jongens in zijn auto te volgen.  De jongens  vluchtten weg  over het Landleven in de richting van de Heerbaan.  Korte tijd later zag de buurtbewoner de jongens nabij een sloot tussen Landleven en de Heerbaan.  Toen de jongens de buurtbewoner zagen naderen, besloten ze in de-halfdroge- sloot te springen. De buurtbewoner aarzelde niet en sprong ook de sloot in. Daar wist hij een van de knapen vast te pakken, doch door  de gladheid en modder zag deze kans, weer te ontglippen.  De drie knapen wisten uiteindelijk te vluchten door de Heerbaan over te steken in de richting van Zeelst.
Inmiddels had de buurtbewoner ook een bewoner van Landleven aangesproken en gevraagd om de politie te bellen. Nadat deze dat had gedaan, is hij ook in zijn auto gesprongen en de jongens gaan zoeken. In Zeelst, en wel bij het Gareel, zag de laatstgenoemde de drie jongens enige tijd later weer lopen. Hij belde de politie, en na een zoektocht door diverse tuinen en bosschages, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werd een van de drie knapen aangetroffen in enkele bosjes.  De andere twee jongens bleken spoorloos. In het bezit van de aangehouden jongen werd een autosleutel aangetroffen van het merk Skoda. Door de beide buurtbewoners werd vervolgens uitgekeken naar een auto van dat merk en die werd dan ook korte tijd later aangetroffen aan de Grassteppe. Het bleek de auto van de verdachten te zijn. De auto werd in beslag genomen.
Later op de avond besloot de bewoner van Landleven toch nog eens een rondje in de omgeving te maken met zijn auto en hij zag toen de beide andere knapen weer. Zij stapten  op de Noord Brabantlaan bij McDonalds in de bus richting Eindhoven. Een gewaarschuwde politie-eenheid kon deze knapen even later op de Noord Brabantlaan nabij het Evoluon uit de bus halen en aanhouden.

De verdachten bleken drie inwoners uit Rotterdam te zijn in de leeftijd, variërend van 19 tot 22 jaar.