woensdag 29 oktober 2014

Jonge kinderen op weg naar school

In het leefbaarheidsteam van de wijk Grasrijk zijn er in het recente verleden  opmerkingen gemaakt ,naar aanleiding van de vermeende onveilige situatie op het kruispunt Meerhovendreef-Grasdreef.  Met name gaat het hier over de overstekende (snor)fietsers. Naar aanleiding hiervan heeft een verkeerslicht-deskundige van de gemeente Eindhoven  een analyse gemaakt van dit grote  kruispunt. Naar aanleiding daarvan wordt de  software van de verkeerslicht-installatie aangepast, zodat er voor fietsers een betere doorstroming ontstaat.
Bij de hiervoor genoemde analyse is echter ook gebleken, dat er relatief veel erg jonge kinderen, zónder begeleiding, op hun fiets naar school gaan en dat zij soms door rood licht rijden, maar ook bij groen licht zonder verder op het verkeer te letten, oversteken.
Gezien het feit, dat ook automobilisten daar (en elders) wel eens het rode verkeerslicht negeren, is bij het oversteken, ook bij groen licht, goed uitkijken noodzakelijk!
Dat laatste ontbreekt  bij jonge kinderen nogal eens. Het kind beschikt immers slechts over de vaardigheden die overeenkomen met zijn ontwikkeling.
Wij willen dan ook hierbij de ouders nog eens attent maken op  dit feit . Laat Uw kind niet té snel alléén door het drukke en gevaarlijke verkeer rijden !


In dit kader willen wij ouders van basisschool kinderen nog even wijzen op een (Belgische) documentaire op you-tube.  Deel 1 hiervan betreft het onderwerp: “verkeersles geven, hoe doe je dat”en deel 2 toont de film : “kinderen hebben hun eigen spelregels”  Het totale programma duurt ca 45 minuten.